Monday, October 04, 2010

Laman Web waktusolat.net ditutup sementara

Semakin ramai menggunakan script/ widget di www.waktusolat.net untuk memaparkan Terjemahan Al-Quran, Terjemahan Sahih Muslim dan Waktu Solat Malaysia di blog masing-masing.

Banyak sungguh .. dekat 2 juta pengguna sebulan. Sampai 'henggg' server.

Jadi ia akan ditutup untuk penyelangaraan, kita akan cari jalan untuk jalankan aplikasi ini dan perbaiki script yang dah berusia lebih 5 tahun supaya server tak "hengg".

InsyaAllah.

Harap maklum.

p/s : sponser tarrak .. kalau ada sponser upgrade saja ke dedicated server ... settle masalah.
Ada apa-apa nak komen?

4 comments :

rizan said...

kalau sponsor berapa setahun? Insya Allah ada rezeki mampu kot?

Azrul Hj. Alwi said...

huhuhu .. dulu saya pinjam dedicated server myJodoh letak sat ... lepaih 4-5 jam "hengg" jugak.

Maknnya kalau nak dedicated pun dah tentu kena cari kapasiti yang lebih tinggi daripada myJodoh.

Which i think is very expensive for a free provider site.

Sebab tu ramai yang buat benda yang sama sebelum ni, semua tutup habis. eg .. www.solat.net

atpullah said...

salam tuan mcm mana nak hubungi tuan

Azrul Hj. Alwi said...

wsalam .. emel jer tuan ..

azrul.alwi(at)gmail.com